×
Kumlama Nedir ?
Kumlama Nedir ?

Kumlama Nedir ?

Kumlama kumunun yüksek basınçlı hava ile metal yüzeye çarptırılması işlemidir. Bu çarpma esnasında kum metal yüzeyi mikron seviyesinde aşındırırken aynı zamanda yüzeydeki yağ, kir, pas gibi her türlü istenmeyen maddeyi de temizler ve yüzeyi boya uygulamasına hazırlar.

Kumlama makinası ne demek?

Kumlama makineleri, basınçlı hava veya hidrolik güç ile çalışır ve özel olarak tasarlanmış kum veya granül malzemelerini yüzeye yönlendirir. Bu malzemeler yüzeydeki kirleticileri parçalayarak yüzeyi temizler. Kumlama makineleri, yüzeylerin özellikle boyanabilir hale getirilmesi için de kullanılır.

Kumlama Tesisi Neden Tercih Edilir ?

Kumlama Tesisileri kumlama zamanında maksimum verim ve istenilen yüzeyi elde etmek için tasarlanmış, çevreye duyarlı, aynı zamanda işletme maliyetlerini minimuma indiren projelerdir. Kendi içinde granül geri toplama, toz toplama, iklimlendirme sistemleri barındırmakta ve uyumlu bir şekilde çalışmaktadır.

Kumlama Tesisi her işletmenin ihtiyaçlarına göre tesisler değişkenlik göstermektedir. Kumlama Tesisi kumlanacak parçaların boyutları, kullanılacak granül, yönetmelikler, istenilen yüzey kalitesi, kumlanacak ve boyanacak ürünlerin adetleri ve kumlama hızları, boya uygulama formları gibi kriterlerin tümü göz önünde bulunularak tespit edilir. Endüstri GM olarak 1999'dan beri Kumlama Tesisi ve Kumlama Makineleri imalatı yapmaktayız. 25 Yıllık tecrübemizle Kumlama Tesisi projelerinize talibiz.