×
Endüstriyel Toz Toplayıcı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Endüstriyel Toz Toplayıcı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Endüstriyel Toz Toplayıcı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Doğru endüstriyel toz toplayıcıyı seçmek, uzun vadeli önemli bir karardır. Toz toplayıcılar yalnızca havayı temizlemekle kalmaz, aynı zamanda çalışan verimliliğini de artırır, güvenli bir çalışma ortamı sağlamaya yardımcı olur ve ekipman bakım maliyetlerini düşürür. 

Sizler için doğru toz toplayıcı seçimi yaparken göz önünde bulundurmanız gerek faktörleri ele alacağız.

Endüstriyel Toz Toplama Sistemi Nedir?

Toz toplama sistemleri , tesis ekipmanına zarar verebilecek, tehlikeli bir çalışma ortamı yaratabilecek ve tesis üretimini olumsuz etkileyebilecek havada asılı toz parçacıklarını ve döküntüleri filtrelemek için tasarlanmış sistemdir.

Tesisiniz için eski bir üniteyi değiştirerek veya mevcut operasyonunuzu genişleterek yeni bir toz toplama sisteminin kurulması, tesis bakımında,ürün kalitesinde, tesis verimliliğin de ve üretimde ciddi bir artış anlamına gelebilir. 

Endüstriyel Toz Toplayıcı Seçimi Nasıl Yapılır?

Şirket ihtiyaçlarınız için doğru endüstriyel toz toplayıcı türünü seçmeye yardımcı olacak birkaç özelliği listeledik.

  • Toz Gereksinimlerinizi Öğrenin

Pek çok toz türü vardır, ancak tozun özelliklerinin dikkate alınması gerekir. Tozun nem seviyesi, dokusu ve boyutu, uygulamadan gelen tozu hangi endüstriyel toz toplayıcının en etkili şekilde toplayabileceğini doğrudan etkileyecektir.

  • Doğru Teknolojiyi Seçin

ENDÜSTRİ GM Toz Toplama Makinaları iki çeşit imal edilmektedir. İsteğe göre titreşim motorlu veya jet-pulse versiyonlu temizleme şekilleri mevcuttur.
Filtre yapısı kullanılan granüle göre degişmekle beraber kartuşlu veya torba filtre olarak degişmektedir.

Toz gereksinimlerinizi (toz özellikleri, çalışma öncelikleri ) iyi anladığınızda, endüstriyel toz toplayıcı ekipman seçeneklerini daraltabilirsiniz. 

  • Alanınızı Değerlendirin

Seçtiğiniz (veya şirketiniz için gerekli olan) teknolojiyi dikkate alarak, endüstriyel toz toplama sisteminin tesisinizdeki mevcut alana nasıl sığacağını düşünmeniz gerekir.Toz toplayıcıların  sorunsuz çalışabilmesi için tesis içerisinde ayarlamalar yapmanız gerekebilir. 

ENDÜSTRİ GM olarak, tüm toz toplama ihtiyaçlarınız için özel çözümler sunuyoruz.Uzman  ekibimiz de sizlere özel uygulamanız için endüstriyel bir toz toplayıcı satın alma konusunda yol gösterecektir. Daha fazla bilgi edinmek için lütfen bizimle iletişime geçin.