×
Boya Kabini
Boya Kabini

Boya Kabini

Boya kabininin temel amacı,boyama işlemi sırasında oluşan tehlikeli maddelerin,kimyasalların,gazların ve buharların yayılmasını önlemektir.Endüstri GM Boya Kabinleri çevreyi korumaya,yerel düzenlemelere uymaya,çalışanlarınızın ve tesislerinizin güvenliğini sağlamaya ek olarak,kirletici maddeler içermeyen daha kaliteli boya işlerine olanak tanır.

Boya kabini nasıl seçilir?

Uygun bir boyama kabini seçmek için boyanacak parça veya ürünlerin boyutlarını bilmeniz ve bunları barındıracak ve işleyecek kadar büyük bir kabin seçmeniz gerekecektir . Ayrıca tesisinizde  yeterli alan ve hava olduğundan emin olmanız gerekecektir .

Kumlama Kabini

Kumlama Kabini

 

Bir boya kabininin yapısı nasıldır?

Boya kabini,boyacıların mevcut düzenlemelere uygun olarak güvenli hijyenik koşullarda çalışmasına olanak tanıyan havalandırmalı ve gerekirse ısıtılmış bir alandır.

Bir boya kabini şunlardan oluşur:

  • Havayı yönlendiren panallerden oluşan bir yapı.
  • Püskürtülen boyanın dumanıyla kirlenen havayı tahliye etmek için özel filtrelerle donatılmış motorlu bir fan ünitesi.
  • Binanın dışındaki havayı tahliye eden bir tahliye bacası.
Kumlama Kabini
Kumlama Kabini

 

Bir boya kabininin boyutu nasıl seçilir?

Kabinin boyutu,boyanacak en büyük malzemenin boyutuna göre belirlenir. Ürünleriniz daha küçük bir kompakt alana kolayca sığabiliyorsa büyük bir tesise gerek yoktur ve tabi ki bunun tersi de olabilir. Endüstri Gm, üretim ihtiyaçlarınızı karşılamak için gereken boyutu belirlemek için müşterilerle birlikte çalışır.

Kumlama Kabini
Kumlama Kabini

 

Boya kabinleri için ne tür havalandırma yöntemi vardır?

Operatörünüzün sağlığı için iyi havalandırma şarttır,ancak aynı zamanda boya işleminin nihai sonucu için de önemlidir.Bir boya kabini , dışarıdan sürekli olarak temiz filtrelenmiş hava beslemesine ve kirli havanın tahliyesine sahiptir.

Havalandırma için en iyi hava akışını belirlemek için boyanacak parçaları dikkatlice incelemeniz gerekir,parçaların şekli ve ağırlığı seçiminiz için belirleyici olacaktır.

Kumlama Kabini
Kumlama Kabini

 

Boya kabininiz için hangi filtreleme yöntemini seçmelisiniz?

Bir boya kabininde havayı filtrelemek önemlidir çünkü hava sürekli olarak beslenir ve tahliye edilir.İyi bir boya kalitesi elde etmek ve çevreyi korumak için bir filtre gereklidir.Performans kayıplarını önlemek için kabin filtrenizi sürekli olarak izlemek önemlidir.

Kumlama Kabini
Kumlama Kabini

 

Endüstri GM, ihtiyaçlarınızı anlamak için zaman ayırır ve sizinle birlikte ihtiyaçlarınıza en uygun, yüksek verimli ve bütçeniz dahilinde özel çözümler sunar.Sizlerde boya kabinleri ile ilgili aklınıza takılan herhangi bir soru,görüş ve öneri için buraya tıklayarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.