×
Pas ve Korozyondan Kurtulmak İçin Etkili Çözüm
Pas ve Korozyondan Kurtulmak İçin Etkili Çözüm

Kumlama Makinası Ne İşe Yarar ?

Kumlama kazanı ve makineleri onlarca farklı sektöre hitap etmektedir. Boyama ve kaplama öncesi hazırlık, yüzey temizliği ve pürüzlendirme amacıyla kullanılmaktadır.

Kumlama makinası ne işe yarar diye merak ediyorsanız eğer bu işlem metal maddelerin zamanla pas ve korozyona uğraması sebebiyle üzerinde bulunan yağ, kir, pas ve korozyonu yok edip boyama işlemi sayesinde metalin çok daha uzun süre kullanılmasını sağlamak amacıyla kullanılmakta olan bir yöntem olarak karşımıza çıkmaktadır.

Kumlama İşlemi Nasıl Yapılır ?

Kumlama kazanı ile yapılan kumlama işlemi özel imal edilmiş olan grit adı verilen çeşitli arındırıcı malzemeler ile yapılmaktadır. Kumlama yapılırken hem metalin yüzeyinde yer alan ya da görünmeyen mikronize boyutlara sahip pas ve korozyon ortadan kaldırılır hem de metalin özü de ortaya çıkar.

Kumlama İşlemi Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli ?

Kumlaması daha yeni yapılmış olan metal aslında pas ve korozyona karşı korunmasız bir halde bulunmaktadır. Bir metal, kumlama işleminden hemen sonra eğer nemli bir ortama maruz kalırsa birkaç saat içerisinde ne yazık ki oksidasyon meydana gelebilir. Bu nedenle kumlama işlemi yapılmış olan metal en kısa süre içerisinde boyanmalı, korunmalı ve hava ile teması en kısa süre içerisinde kesilmelidir. Bunu sağlayabilmek için yapılması gereken en önemli şey boyama yapmaktır. Kumlama işleminden sonra yapılacak olan en önemli işlemlerden birisi de boyama işleminin de oldukça kaliteli ve profesyonel bir şekilde yapılmasıdır.

Sizler de en uygun kumlama kazanı fiyatları ile son derece kaliteli ve profesyonel bir hizmet alma şansını elde edebilirsiniz.  Kumlama kazanında kumlama kumu yüksek basınçlı bir hava ile metal yüzeye çarptırılır. Bu çarpma sonrasında kum ve metal yüzeyi aşınır ve aynı zamanda metal üstünde istenmeyen pas ve kir gibi maddeler de ortamdan uzaklaştırılmış olur. Kumlama kazanları ile tersanelerde bulunan gemiler, büyük yapılar kumlanabilir. Sizler de buradan uygun fiyatlı kumlama kazanları bulabilir ve işinize yarayacak bir şekilde oldukça kolay ve hızlıca alışverişinizi gerçekleştirebilirsiniz.

 İşinizi görecek kumlama kazanlarına kolay bir şekilde buraya tıklayarak hemen ulaşabilir ve hızlı bir şekilde satın alabilirsiniz.